Tack för att vi får hjälpa till!2020-01-30T16:21:36+00:00

Oavsett om du bygger ett hem, en altan, en skola, ett sjukhus eller snickrar hemma, så skapar du något bestående. Något som skapar glädje och nytta för andra människor. Det gillar vi. Vi på XL-BYGG strävar efter att vara en naturlig och självklar del av ditt byggprojekt. I varje möte, varje tanke och varje handling gör vi allt för att du och vi tillsammans ska bli ännu lite bättre och ha ännu roligare. Varje dag.

 

Tack för att vi får hjälpa till!VI VILL GÖRA DIG ÄNNU BÄTTRE

Vi strävar efter att vara en naturlig del av ditt byggprojekt – oavsett om du är proffsbyggare eller hemmafixare. Inte bara med rätt produkter till rätt priser. Vi är med dig från början till slut och gör allt för att du ska lyckas med det du bygger.UTAN DIG ÄR VI INGENTING

XL-BYGG är Skandinaviens största bygghandelskedja. Det är vi stolta över. Men framförallt är vi stolta över att både ni som är proffsbyggare och ni som är gör-det-självare väljer att låta oss vara en del av era byggprojekt och arbetslag. Att vi får vara med er hela vägen, i alla delar av byggprocessen. Det är ju det som gjort att vi blivit störst. Utan er hade vi inte varit det. Tack för att vi får hjälpa till.DINA 1 500 MEDARBETARE

Vem som helst kan erbjuda bra produkter till bra pris. Men vem som helst kan inte erbjuda 1 500 duktiga medarbetare utspridda på över 80 anläggningar över hela Sverige. Det kan vi. Oavsett var i landet du har ditt byggprojekt kan du vara säker på att mötas av vår personals djupa engagemang, trevliga attityd och insiktsfulla råd. Din närmaste XL-BYGG-anläggning hittar du längst uppe till höger.

Stugan

En av ägarna till Älvsnabben Bygg AB har under många år återkommit till samma fastighet i samband med utbyggnader och renoveringar. Det senaste projektet var under 2018 då ägaren ville få till en bastu och uterum till deras tidigare bygge av brygga. Uterummet och bastuns perfekta läge kommer bidra till många härliga kvällar för ägarna till huset. 

Gymmet

Företaget Dalarö Måleri, bestämde sig 2017 att bygga ut ett befintligt hus de äger på Dalarö, med ytterligare ett våningsplan, för att där öppna ett gym för allmänheten i området. Projektet satte igång under slutet av 2017 i samarbete med Älvsnabben Bygg AB och fortsatte under 2018. Taket hängdes av, man byggde ut huset med en ytterligare våning, ny ytter-och innerfasad och avslutade projektet därefter med ett nytt tak. Resultatet blev grymt bra och gymmet är välbesökt från invånarna runt om på Dalarö.

Teater

Under en intensiv förmiddag i Björkhagaskolan så byggdes det upp en teaterscen inomhus, med anledning av filminspelningen, där barnen fick klä ut sig och låtsas spela teater. Både engagemanget och glädjen sprudlade. Dessutom fick de ta med rekvisitan hem efteråt vilket inte gjorde saken sämre. Byggaren bygger inte bara skolor för att tjäna pengar, utan för att det faktiskt betyder något. Det finns en högre mening, en hjärtesak, i att vara med och utveckla samhället. 

Fotboll

Byggarna på Lindesbergs Bygg är en stor anledning till att det idag finns möjlighet att både kunna sätta upp en teaterpjäs och spela fotboll på Björkhagaskolan. Bara möjligheten med en fotbollsplan kanske väcker proffsdrömmar hos någon av barnen. Skolan i Lindesberg är alltså bara ytterligare ett kvitto på att vi inte kan tacka byggaren för många gånger, och i det här fallet Lindesbergs Bygg.”TACK, VI HAR DEN!”

Det råder febril aktivitet kring den nya fotbollsplanen på en skolgård i Lindesberg. Ivrigt påhejade av stolta föräldrar spelar ett gäng tjejer fotbollsmatch. Plötsligt överröstas publikens hejarop:

-Tystnad! Tagning! Ljud rullar!

Det är nämligen inte någon vanlig fotbollsmatch. Det som skiljer den här matchen från andra matcher är det filmteam som följer varje steg och spark som spelarna tar. Efter att det första ropet lämnat luftrummet drar fotbollsmatchen återigen igång men det dröjer inte länge innan samma röst dånar över gårdsplan:

– Tack! Vi har den!

Det som äger rum den här dagen på en skolgård i Lindesberg är en hyllning. En hyllning och ett tack från oss på XL-BYGG till byggaren. Byggarna som medverkar i filmen är samma byggare som har varit med och byggt skolan. Det här är inget ovanligt utan något som sker varje dag runt om i landet. Byggare i varje kommun, stad och ort bygger upp alla de samhällsfunktioner och mötesplatser som vi dagligen nyttjar. Äldreboendet för våra äldre, sjukhuset för våra sjuka, skolan för våra unga, platser för alla.

Så till alla byggare därute oavsett om ni bygger just en skola, ett hem, ett sjukhus eller en altan, tack! Tack för att vi får hjälpa till. Fotbollsmatchen stannar upp, den numera bekanta rösten ropar: